Nieuws

Stadsfeesten

Dit is een fantastisch feest voor jong en oud. De stadsfeesten vinden jaarlijks plaats tussen augustus en september. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Tegenwoordig komt iedereen vanuit de omgeving naar Doetinchem om ook te kunnen genieten van deze bruisende dagen vol met gedans, gezang en leuke feesten.

Het stadsfeest werd voor het eerst gevierd in 1986, het 750-jarig bestaan van de stad. Tegenwoordig weet niemand meer beter dan dat het een traditie is om nooit te vergeten. Het 4-daagse evenement wordt afgetrapt op het Simonsplein met de Dancetour. De Dancetour bestaat uit optredens van bands en artiesten met regionale, maar ook nationale en zelfs internationale bekendheid. Op de andere feestdagen zullen er optredens zijn van talloze bands die u onder andere kunt vinden op het Mark Tennant Park, de Grutstraat en de Korte Kapoenistraat. En natuurlijk kunt u altijd terecht bij de gezellige cafés en horecagelegenheden die Doetinchem rijk is.

Wanneer het feest al is begonnen, is het aan burgemeester Mark Boumans om het Stadfeest officieel te openen op het Simonsplein.

Overdag vinden er diverse activiteiten plaats. Zo kunt u de dagen lekker fris starten met een yogasessie of zoek iets spannenders op en ga met een BMX een heuvelachtige baan af. Op en rondom het Stadhuisplein vind u de grote kermis. Tevens zijn er kinder- en dansvoorstellingen en er is een markt. Op zondag, de laatste dag van het evenement vindt het vogelschieten plaats in de Omdraai. Degene die de vogel er als eerste afschiet wordt stadskoning(in).

Het geweldige 4-daags evenement wordt afgesloten met de jaarlijkse vuurwerkshow vanaf het dak van het gemeentehuis.