Nieuws

Stadion de Vijverberg

Wanneer de plaats Doetinchem wordt genoemd, denkt men gauw aan de Graafschap. De Graafschap ziet men als een sfeervol stadion. Het Achterhoekse stadion van Doetinchem is gebouwd in 1954. Het is de thuisbasis van de voetbalclub De Graafschap en beschikt over 12.600 zitplaatsen.De naam van het stadion is afkomstig van het hotel dat vroeger op de plek van het stadion stond.

Renovaties

Het stadion bevindt zich aan de rand van de stad en pal naast de bossen. De Graafschap trok al gauw een groot aantal toeschouwers waardoor het stadion al snel niet meer aan de eisen voldeed. Vanaf de jaren ’60 werden alle houten tribunes vervangen door betonnen tribunes. Ook werd er een staantribune geplaatst voor alle fanatieke spelers. Genaamd De Spinnekop. In 1986 werd de tribune overkapt. Bovendien werd het stadion voorzien van meer en luxere kantoren en kleedkamers.

In de jaren ’90 was het erg noodzakelijk om de Vijverberg te verbouwen, hij voldeed weer niet meer aan de eisen. In de zomer van 1998 begonnen ze met een complete renovatie. De nieuwe moderne tribunes kwamen dichterbij het veld te staan en 4 hoeken werden dichtbebouwd. De verbouwing duurde 2 jaar. 12 augustus 2000 werd dit feestelijk geopend.

Kijk voor meer informatie op de website.

Locatie

Stadion De Vijverberg
Lijsterbeslaan 101-A
7004 GN Doetinchem
Tel. 0314 – 368 450
E-mail: info@degraafschap.nl
www.degraafschap.nl