Avondje uit / Nieuws

Bevrijdingsfestival

Aankomende bevrijdingsfestival: dinsdag 05 mei 2020

5 mei is de dag waarop Nederland viert dat we in vrijheid leven. Er wordt gevierd dat we 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en in de Japanse bezetting in Azië. We vieren dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld. We herdenken de mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid en beseffen ons dat onze vrijheid kwetsbaar is. Ook in Doetinchem wordt onze vrijheid op een leuke en fijne manier gevierd.

Het programma begint op dodenherdenking 4 mei 2020. Na de 2 minuten stilte start het passende programma om 20:30 uur. U kunt op dit festival genieten van de prachtige stemmen en muziek van verschillende bekende artiesten en verschillende bands.

Groter aanpakken in 2020

Veel gemeentes willen het in 2020 groots aanpakken. Het was veel mensen opgevallen dat het festival in 2019 een beetje tegenviel en er weinig leven in het centrum was. Dat komt mede door de slechte weersomstandigheden. De terrassen waren relatief leeg door de kou en winkels waren gesloten. In 2020 moet dat veranderen. Veel bedrijven zijn al bezig met het organiseren van meerdere leuke activiteiten in meerdere regio’s. Doetinchem wilt zich onderscheiden en dat gaan ze doen door middel van leuke artiesten die veel massa trekken. Het is veel geregel en het moet op tijd concreet zijn, omdat er door heel Nederland festivallen georganiseerd worden waar diverse artiesten komen. Er moet dus op tijd gezocht worden naar de juiste artiest. De prijzen daarvan zullen rond deze tijd ook niet meevallen.

Wij willen ons onderscheiden en dat gaat ons lukken!

Leuk voor jong en oud

Op 5 mei is het decor in beslag genomen door bekende DJ’s en live muziek. Het programma begint om 13:00 uur. Dans, zing en swing er op los en geniet van een hapje en een drankje bij de vele cafés en restaurants die Doetinchem rijk is. De kleintjes kunnen zich vermaken op het springkussen en in de draaimolen.

Allebei de dagen kunt u het bevrijdingsfestival gratis bezoeken.