Nieuws

Achterland Festival

Het welbekende Achterland wat voorheen Parkparade heette in Doetinchem is een groot succes! In 2016 is het festival verkozen als beste festival van Doetinchem. Het is een ontzettend leuk en gezellig festival waar het leven wordt gevierd door middel van ontspannen muziek, lekker eten, leuke workshops, theater of een heerlijk wijntje op het terras. Aankomend jaar, tijdens Pinksteren, wordt de verjaardag van de 10e editie van het festival gevierd. Het prachtige festival bevindt zich aan de Oude-IJssel.

Hier valt van alles te beleven voor jong tot oud

U vindt het 4-daagse festival tijdens Pinksteren op de Bleek, het start iedere dag vanaf 11 uur. Voor iedereen is wat te beleven. Voor de muziek liefhebbers zijn er verschillende soorten live bands. Heeft u een liefde voor eten, haal uw hart op bij de verschillende eettentjes en terrasjes. Er is voor iedereen wat wils. Bij Achterland kunt u de makkelijkste kroegentocht van het jaar houden met uw vrienden. Alle leuke eetgelegenheden van Doetinchem zoals bijvoorbeeld: Gringo’s, De Kompaan, LEV Foodbar bevinden zich op 1 dag allemaal langs elkaar.

Het Achterland heeft een goede smaak voor talent en artiesten. Het is nu al meerdere malen voor gekomen dat er een artiest heeft opgetreden die niet veel later (inter)nationaal bekend werd. Er zijn verschillende bands of solo artiesten die hun talent komen laten zien. Het Achterland Festival is fantastisch!

Het speelparadijs voor kinderen

De kinderen kunnen zich vermaken in het speelparadijs waar ze kunnen klimmen, klauteren, bouwwerken maken met de scouting of diverse leuke boeken kunnen lezen. Wat recent nieuw is, is de Fiepbus. Dit is een rijdend kunstwerk dat maar liefst 905 meter lang is en meer dan 3,5 meter hoog. Op de beneden verdiepen kunnen kinderen tussen de 3 en 8 jaar zich vermaken in het doolhof. Op de bovenverdieping kunnen kinderen met begeleiders spelletjes spelen of knutselen op de bankjes. Een super avontuur voor de kids!