Avondje uit / Dagje uit

Schouwburg Amphion

De naam Schouwbug Amphion komt uit het oud Grieks. Het theater is het grootste theater in de Achterhoek en de op drie na grootste van Gelderland. In januari 2013 werd Amphion door de VVTP uitgeroepen tot het Beste Theater van Nederland 2012. Wederom gebeurde dat in 2016 en 2017. In september 2010 is de nieuwe schouwburg geopend door koningin Beatrix. De schouwburg heeft 2 zalen. Een grote zaal van 860 stoelen en een kleine zaal van 300 stoelen. Het is een groot hoekig gebouw die niet te missen valt.

Als u een bezoekje aan het Amphion brengt, bent een verzekerd van een ontzettend gezellige middag of avond. U kunt genieten van cabaret, musicals, concerten en allerlei andere soorten leuke theatervoorstellingen. De deuren van het Amphion gaan een uur voor aanvraag van de voorstelling open. De grootste musicals tot de kleinste amateurproducties vinden hier plaats. Het Amphion organiseert jaarlijks de talentenjacht ‘open podium’ waar u uw talenten kunt showen of het bewonderen van anderen. U kunt uw tickets bestellen via de website, telefonisch of aan de kassa in de schouwburg. Ook kunt u gebruik maken van de sfeervolle zalen en ruimtes voor zakelijke evenementen.

Bekijk de zalen via deze virtuele tour.

Arrangementen

Wanneer u uw dag of avond toch nog een beetje extra bijzonder wilt maken, kunt u kiezen voor een eigen tafeltje met een hapje en drankje in de pauze of na afloop. Als u met een grote groep bent, kunt u kiezen voor voor het Theaterarrangement. Dat bestaat uit koffie/thee, een pauze drankje en u krijgt achteraf 2 drankjes en 3 borrelhapjes per persoon. Dit geldt vanaf 10 personen. Vanaf 20 personen kunt u kiezen voor het theaterbuffetarrangement. Hierbij wordt er een diner of een buffet op maat voor u geserveerd.

Verhuurbare zalen

Wanneer u een zakelijk evenement organiseert is het Amphion bij uitstek een geschikte plek daarvoor. Het theater vangt grote groepen netjes op en zijn erop ingesteld om draaiboeken te volgen. De perfecte plek dus! Ze organiseren evenementen voor 50 tot 2000 personen. De zalen zijn zowel over dag als s’ avonds beschikbaar en samen of los van elkaar te reserveren.

Bekijk het theater programma via deze link.

Openingstijden

De kassa is geopend van maandag t/m dinsdag van 10:00 tot 14:00 uur. Op deze tijden zijn ze ook telefonisch bereikbaar.

Locatie

Schouwburg Amphion
Hofstraat 159
7001 JD Doetinchem
Tel: 0314-376000
E-mail: info@amphion.nl
www.amphion.nl