Cultuur & musea

Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

Het museum geeft een goed en duidelijk beeld van de ontwikkeling die het openbaar vervoer de loop der jaren heeft doorgemaakt. Dat doen ze door middel van een waardevolle antieke collectie modellen, bijvoorbeeld: een tram, trein of busvervoer. Ook kunt u talloze voorwerpen waaronder uniformen en gebruiksvoorwerpen uit de wereld van het openbaar vervoer bewonderen. Het is echt een hele belevenis!

Het museum is ontstaan uit een verzameling van de gepassioneerde treinliefhebber Cor Ooijevaar. Naarmate de jaren werd het zo’n indrukwekkende verzameling dat men het wou bewonderen. Zelfs na hun overlijden in 2009 zijn ze nog steeds de eigenaren van het fantastische museum. Als eerste indruk kan het zijn dat het een beetje klein lijkt vanaf de buitenkant, maar laat je positief verassen, loop even naar binnen en zie dat dat niet het geval is.

In het museum werken al meer dan 20 jaar vrijwilligers. Dat zijn mensen met een grote passie voor treinen, bussen en openbaar vervoer. Ze weten u dan ook veel te vertellen. Ze leiden rond, doen onderzoeken, organiseren tentoonstellingen of helpen in de winkel en restaurant. Dit alles doen ze met ontzettend veel enthousiasme.

Tarieven

Kinderen t/m 3 jaar: vrij entree
4 t/m 11 jaar: € 2,50
Volwassenen: € 6,00
CJP-pas: € 3,00
CKV-bonnen: € 2,75
Museumkaart: vrij entree

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 12.00 – 17.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

Locatie

Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum
Stationsstraat 50
7005 AK Doetinchem
Tel: 0314- 395 106
E-mail: info@ovsm-doetinchem.nl
www.ovsm-doetinchem.nl