Bronckhorst

Landgoed Zelle

Landgoed Zelle gelegen in de driehoek Ruurlo, Hengelo en Vorden is benoemd tot rijkmonument. Het heeft een grootte van 355 hectare met een prachtig natuurgebied, een golfbaan en wandelpaden. Ook gevestigd op het terrein ligt Huize Zelle met zijn bijgebouwen.

Historie

In 1326 werd Landgoed Zelle voor het eerst vermeld onder de naam “Groet te Zelle”. Na vele jaren kwam het Landgoed in handen van de Familie Grothe. Onder leiding van de familie hebben er verschillende verbouwingen plaatsgevonden en heeft het landgoed een echte opknap beurt gekregen. In 1838 werd het Landgoed doorverkocht aan de familie Van Dorth tot Medler. De familie is nooit meer vertrokken uit het Landgoed en word hedendaags nog steeds door hen bewoond. 
Over de historie van de gebouwen op het landgoed is weinig bekend. In 1792 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden aan het Huis Zelle. Toen in 1840 de familie Van Dorth tot Medler het landgoed beheerde hebben zij opnieuw het huis ingrijpend aangepast. 

Vakantiehuizen

In de jaren ’50 zijn er 4 houten vakantiewoningen gebouwd op het landgoed. Nadat in de jaren ’60 en ’70 boerderijen vrijkwamen op het landgoed werden deze ook omgebouwd tot vakantiewoningen. Voor meer informatie over de vakantiehuizen klik hier

Wandelroutes

Op het landgoed zijn veel verschillende soorten wandelroutes. De paden zijn het gehele jaar geopend en zijn van zonopkomst tot zonsondegang te bewandelen. Klik hier meer informatie over de wandelroutes. 

Golfbaan ’t Zelle

Een van de mooiste 18 holes golfbanen van Gelderland is gevestigd op het landgoed Zelle. Een prachtige golfbaan met structuren van het Achterhoekse coulisselandschap. Verblijft u op een van de vakantiehuizen op het landgoed dat bent u verzekerd om te mogen golfen op de baan. Ook zijn er verschillende golfarrangementen te realiseren. 

Bezoeken

Aangezien het Zelle particulier gewoond wordt, is het niet mogelijk om het te bezoeken. De bossen en landerijen zijn wel opengesteld op bijna 14 km wandelpad, ook bent u welkom in onze vakantiehuizen en op de golfbaan.

Locatie

Landgoed Zelle
Ruurloseweg 92a
7255 MB Hengelo
Tel: 0575 467 346
E-mail: info@landgoedzelle.nl
www.landgoedzelle.nl