Bronckhorst

Kasteel Vorden

Zuidoostelijk in Vorden ligt Kasteel Vorden. Een prachtig kasteel met veel mogelijkheden. Als een van de weinige kastelen is het nog steeds bewoonbaar en kan er zelfs overnacht worden.

Geschiedenis

Het kasteel komt oorspronkelijk uit de 12e eeuw. Maar hoe het kasteel er hedendaags eruitziet is gebouwd in de 16e eeuw. Lang was het kasteel een defensieve functie maar werd in de 19e eeuw verandert in een landhuis. Toen de tweede wereldoorlog voorbij was raakte het kasteel leeg en had het geen functie meer. Uiteindelijk kwam het in 1974 in handen van het Geldersch Landschap en werd toen verkocht aan de gemeente van Vorden. De gemeente restaureerde het kasteel en werd jarenlang een gemeentehuis. In 2004 werd het kasteel verkocht aan de familie De Rouw. Het kasteel is tegenwoordig te bezichtigen en word gebruikt voor allerlei activiteiten.

Overnachten

Het kasteel heeft een eigen Bed and Breakfast. Er zijn 3 grote gastenkamers die een sfeervolle inrichting hebben. Het is geen hotel dus u komt echt voor uw rust. Overnachten in een historisch kasteel dat ongeveer 850 jaar oud is. Een ervaring om nooit te vergeten!

Voor meer informatie over het overnachten op het kasteel klik dan hier

Activiteiten

Er zijn verschillende dingen te beleven op het kasteel. Zo zijn er groepsrondleidingen met een gids, een audiotour, een thema vertelling, interessante exposities en verschillende groep en dagtocht arrangementen. De audiotour en de exposities zijn te bezoeken tijdens de openingsuren, voor de andere activiteiten moet een afspraak worden gemaak. Bekijk de website voor meer informatie. 

Restaurant

Sinds 2014 bevind zich op de broederij achter het kasteel een restaurant genaamd ’t Kasteelhaantje. Voorheen een kantoor maar tegenwoordig een plek om lekker te genieten van een kop koffie of de huisgemaakte gerechten. Het restaurant heeft een landelijke uitstraling met uitzicht op het bos en het weiland. Alvast reserveren? Bel 0575-550684 om te reserveren. 

Locatieverhuur 

Een unieke locatie voor bruiloften, feesten, jubileums en nog veel meer. Een prachtige ambiance voor een onvergetelijke dag. Naast het kasteel is ook het voorplein, de tuin en het restaurant ’t Kasteelhaantje beschikbaar voor verhuur. Klik hier voor meer informatie. 

Openingstijden

Vrije rondgang in het kasteel:

  • Woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur (april t/m december)

Alle andere activiteiten worden het gehele jaar gegeven alleen op afspraak

Locatie

Kasteel Vorden
De Horsterkamp 8
7251 AZ Vorden
Tel: 0575- 550 684
E-mail: info@kasteelvorden.nl
www.kasteelvorden.nl