Bronckhorst

Kasteel Keppel

Op een eiland tussen 2 takken van de oude IJssel ligt het kasteel van Keppel. Het kasteel ligt in het plaatsje Laag-Keppel wat behoort tot de gemeente Bronckhorst. 

Geschiedenis

Het kasteel is het ontstaan rond het jaar 1300. Het hield stand tot de 16e eeuw maar werd door krijgsgeweld getroffen en was vervallen tot een ruïne. In 1612 begon onder leiding van stadsbouwmeester Willem van Bommel de herbouw van kasteel. Bij de herbouw werd de topgevel aan de zijgevels van de poort geplaatst. De achterzijde werd onder handen genomen door bouwmeester Gerrit Ravenschot. Ook werd het poortgebouw stevig onder handen genomen. De herbouw duurde tot circa 1850.

Bewoners 

In de begin jaren was het kasteel in handen van de familie Van Voort. Vanaf 1962 is het in bezit van de Pallandt van Keppel Stichting. De stichting heeft het mogelijk gemaakt dat het kasteel nog altijd door de familie Pallandt bewoond kan worden. Het kasteel is nooit verkocht en is altijd in handen gebleven van de familie. Het complex rondom het kasteel bestaat uit bos, woonhuizen en een paar boerderijen. Een van de woonhuizen is zelf een luxe vakantiehuis. Klik hier voor meer informatie over het vakantiehuis. 

Golfbaan

Op de grond van Kasteel Keppel ligt de golfbaan van de Keppelse Golfclub. Sinds 1931 word er gegolfd op het terrein van het kasteel. Zelf een keer een balletje slaan? Bekijk de golfarrangementen op de website van de Golfclub.

Vitesse

De heer van Keppel en Barlham en bewoner van Kasteel Keppel tussen 1888 en 1938 genaamd Reinhard Jan Christiaan van Pallandt was een profvoetballer en voetbalde destijds bij Vitesse uit Arnhem. Pallandt zorgde voor sponsoring van het tenue maar wilde in ruil daarvoor dat Vitesse in de kleuren van zijn familie ging spelen. Vitesse ging spelen met zwart/gele tenues en spelen tot de dag van vandaag nog steeds in deze kleuren.

Locatie

Kasteel Keppel
Slondeweg 1
6997 CD Hoog-Keppel
Tel: 0575-467 346
E-mail: info@landgoedkeppel.nl
www.landgoedkeppel.nl